Hayvanlar

Alouatta Maymunu

0
Please log in or register to do it.

Uluyan maymunlar, tüm maymunların en gürültülüsüdür. Başkalarına bölgelerinin nerede olduğunu bildirmek için ararlar ve onları uzak durmaları konusunda uyarırlar. Çağrılar, yüksek sesli bir havlama veya kükreme gibi geliyor. Bir grup uluyan seslendikten sonra başka bir grup cevap verir. Uluyan maymunlar bunu genellikle sabahları ve günün sonunda yaparlar.

 

Bu maymunlar Orta ve Güney Amerika’da yaşıyor. Ormandaki evlerinde , ağaçların tepesinden neredeyse hiç ayrılmazlar. Her gün fazla uzağa gitmezler, orman örtüsünün en tepesinde yavaş yavaş beslenirler. Uluyanlar çoğunlukla yaprakların yanı sıra meyveler, fındıklar ve çiçekler yerler . Uluyan maymunlar, ihtiyaç duydukları suyun neredeyse tamamını yedikleri yiyeceklerden alırlar. Bununla birlikte, yerde tespit edilebilecekleri birkaç zamandan biri, fazladan su bulmaları gereken çok kurak dönemlerdir.

 

Uluyan maymunların kavrayabilen kuyrukları veya kavrayabilen kuyrukları vardır. Maymunlar, dalları kavramak için kuyruklarını beşinci bir uzuv olarak kullanırlar. Çoğunlukla, yemek yerken ve ağaçların tepesinde hareket ederken dalları kavramak için kuyruğunu kullanır. Her aile grubu genellikle 15 ila 20 uluyandan oluşur. Lider genellikle yaşlı bir erkektir. Yetişkin uluyan maymunların baş ve gövdesi 22 ila 36 inç (55,8 ila 91,4 santimetre) uzunluğundadır ve kuyrukları 23 ila 36 inç (58,4 ila 91,4 santimetre) ekleyebilir.

Çita
Korixidae Böceği

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Henüz beğenen olmadı.